Praktische informatie

Individuele sessies

Op maandagen, dinsdagen en woensdagen geef ik individuele coaching, begeleiding en traumatherapie. De sessies duren gewoonlijk 1,5 uur. Op afspraak kan daarvan afgeweken worden.

Relatie begeleiding

Relatiebegeleiding geef ik alleen of samen met Petra van Mourik, mijn vrouw en collega. Deze sessies duren ook 1,5 uur. De sessies vinden overdag op werkdagen plaats. Als jullie alleen door mij begeleid willen willen geldt een lager tarief.

Familie- en organisatieopstellingen

Samen met Petra van Mourik organiseer ik enkele keren per jaar een middag familieopstellingen. Gewoonlijk kunnen dan twee opstellingen gedaan worden. Je kunt je opgeven voor een vraag/opstelling of als representant.

Overige begeleiding

Teamcoaching, begeleiden van ouder(s) met kind(eren) en incompany begeleiding zijn altijd maatwerk.

Beroepsvereniging, klachten en tuchtrecht

Als therapeut ben ik aangesloten bij het Collectief Alternatieve Therapeuten, het CAT en Complementaire Kwaliteitstherapeuten (CK). Ik ben daarmee gehouden aan de richtlijnen van de Beroepscode. Voor het klachtrecht val ik onder de Wkkgz en is dit is geregeld via de Geschillencommissie Alternatieve Therapeuten (de GAT). Daarnaast ben ik aangesloten bij de geschilleninstantie de SCAG (www.scag.nl) en de koepelorganisatie RBCZ met licentienummer 230082R. Het tuchtrecht is geregeld bij stichting TCZ Tuchtrecht Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg  (www.tcz.nu), registratienummer:18548.

Vergoedingen

Indien je aanvullend verzekerd ben kunnen de individuele therapie-sessies (lichaamsgerichte psychotherapie en/of psychosociale therapiein aanmerking komen voor een gedeeltelijke vergoeding. Dit gaat op declaratiebasis. Als lid van CAT-vergoedbaar gaat het om de volgende verzekeraars: CZ, Ohra, CZdirect en Nationale Nederlanden Zorg, Zilveren Kruis, Avero Achmea, FBTO, OZF, Menzis, PMA, Anderzorg,ONVZ, PNOzorg, VvAA en De Friesland. Als lid van Complementaire Kwaliteitstherapeuten (CK) komen daar de volgende verzekeraars bij: Coöperatie VGZ, Bewuzt, IZ, IZA, Zekur, UMC, United Consumers, Univé, Aevitea en De Friesland Zorgverzekeraar. Check altijd je polis of neem contact op met je verzekeraar. Alleen Menzis vergoed ook coaching-sessies.