Traumatherapie, Coaching en Relatiebegeleiding

Individuele coaching en relatiebegeleiding:

Stap voor stap verkennen we samen je vraag, die misschien nog wel belangrijker is dan het antwoord. Daarbij zet ik mijn eigen werk- en levenservaring in, systemisch werk, traumatherapie, lichaamswerk, coaching en ervaringsgerichte oefeningen.

Soms weet je even niet hoe je verder moet, stroomt het niet (meer), loop je steeds tegen dezelfde dingen aan, zit je in een ‘gouden kooi’ of wil je gewoon eens sparren over je toekomst. Zowel in je prive leven als op je werk of in je studie zijn er periodes in je leven waarin zulke vragen zich voordoen.

Je krijgt inzicht in je eigen strategieën, patronen en de relationele dynamieken die je tegenkomt en leert daar mee om te gaan.

Trauma’s, stress en burnout

Het kan zijn dat je eenvoudigweg niet verder kúnt. Je hebt verschijnselen van stress, burn out of trauma. Vaak is het dan lastig om tot iets te komen, initiatieven nemen lukt niet meer en er kunnen zomaar neerslachtige gevoelens optreden, waar je zelf niet uit komt

Je doet niets fout als je deze gevoelens hebt en in de begeleiding staan dan ook de gelijkwaardigheid en een veilige omgeving centraal.

We kijken samen wat de verschijnselen zijn en hoe je lichaam die aangeeft, zonder oordeel gewoon waarnemen en onderzoeken. Waar ervaar je verstarring en waar juist ruimte. Samen ontwikkelen we je mogelijkheden en hoe je die kunt beïnvloeden. 

Ik gebruik daarbij de aanpak van Somatic Experiencing.

Relatiebegeleiding

Ieder mens is afhankelijk van relaties, als kind zelfs om te kunnen overleven en hierdoor voor volwassenen cruciaal. Dat geldt in het bijzonder voor de partnerrelatie.

Meestal is die relatie ontstaan uit verliefdheid op elkaar. Deze fase is tijdelijk en gaat over in een fase waarin irritaties kunnen optreden, eenzaamheid ontstaat en het verlangen naar liefde.

Als de afstand niet meer of moeilijk overbrugbaar is kan het helpend zijn om daar onder begeleiding naar te kijken. 

Wij kunnen die begeleiding geven. Dit doen mijn vrouw Petra van Mourik en ik, bewust samen als man en vrouw om zo een goede balans, stevigheid en ondersteuning voor beide partners te kunnen bieden.

Wij werken met wat er aan de orde is, zowel met dat wat er tussen de partners als wat er bij de afzonderlijke partners gebeurt. 

Wij doen dit vanuit verschillende benaderingen, opgebouwd uit diverse opleidingen en trainingen èn uit eigen ervaring. 

Met onze benadering helpen we stellen meer inzicht te krijgen in wat er speelt in hun relatie en bij zichzelf en hoe ze daar mee om kunnen gaan. Zodat de liefde weer kan stromen.

Naast de relatiebegeleiding in de vorm van sessies voor jullie beiden geven wij relatieweekenden.

‘Het ontbreekt je niet aan liefde wanneer je afgewezen, verraden of schijnbaar niet bemind wordt.
Het ontbreekt je aan liefde wanneer je afwijst, verraadt of niet bemint. Houd je daarom niet afzijdig van relaties.
Wees kwetsbaar, laat je kwetsen
wanneer dat nodig is en verduur de wond of de pijn.
Straf de ander niet in liefde.
Zoek contact – distantieer je niet van elkaar en leer elkaar de liefde kennen’

Mansukh Patel

Zakelijke begeleiding

Naast particuliere individuele begeleiding en relatiebegeleiding houd ik mij bezig met het begeleiden van directies, leidinggevenden en professionals. Zowel één op één als in teamverband. Daarnaast ben ik sinds 2001 actief als commissaris op het gebied van financiën en vastgoed.