Wie ben ik

Sinds 2003 ben ik werkzaam als coach, met name werkgerelateerd. Sinds 2010 heb ik mij daarnaast geschoold als therapeut. In eerste instantie vanuit systemisch perspectief, later ook relationeel en op traumagebied. Vanaf 1 januari 2023 komt mijn therapeutisch werk in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding vanuit een aantal aanvullende verzekeringen.

Ik ben sinds 2006 samen met Petra en heb twee volwassen zoons uit een eerder huwelijk en drie (stief)dochters.

Voor mij is heel belangrijk om ‘aanwezig’ te zijn. Dan kan ik mij met de ander verbinden en hem of haar echt zien. Dat leer ik in lichaamswerk, bij opstellingen en tijdens sessies. Dat wil ik graag inzetten.

Opleidingen, supervisie en intervisie

Tijdens en na mijn studie economie aan de Erasmus Universiteit werkte ik in directie, management en advies functies. Sinds 2003 ben ik mij steeds meer gaan richten op het begeleiden van mensen en organisaties. Daarvoor heb ik de leergang Irrationele en Disfunctionele Processen in de Bedrijfsvoering bij de Stichting Bedrijfskunde gevolgd (2003) en opleidingen bij  School voor Coaching(Coaching voor Professionals),   Phoenix OpleidingenUtrecht (Systemisch Werk 2010, Professioneel Begeleiden van Organisaties 2014 en Het Helende Verhaal 2016) en (Workshop voor Mannen 2012), Lichaamsgeoriënteerde opleidingen die ik gevolgd heb zijn bij  Bodymind Rotterdam(de Maskermaker 2013, 2015), Eline Brinkhof en Henne Arnolt Verschuren (Riding the Tiger, 2017), en voor relatiebegeleiding ben ik opgeleid bij Jan en Mieke Verhulst Genders (2009-2011), Phoenix (de Relatie als Spiegel, 2012) en EFT (Emotional Focused Therapy, basistraining, 2017).  Bodymind Opleidingen: Somatic Experiencing Practioner (Traumatherapie, 2018-2020). Bij ConAmore: Psychosociale Basiskennis (PSBK, 2022), Neurofilosofie, PLATO bijscholing, 2023).

Lid beroepsvereniging Vereniging Integraal Therapeuten (VIT), gelicenseerd door RBCZ (koepelorganisatie) en als registercoach aangesloten bij de Landelijke Vereniging Supervisoren en Coaches (LVSC).

Ik heb regelmatig supervisie en intervisie. Een aantal keren per jaar ben ik representant bij een opstellingencollectief.